Monday, February 27, 2017

MOMMY2 HOT DGN CHARMS

#ATTENTION! Adakah sis seorg MOMMY yg sentiasa bz? Sentiasa TAKDE MASE nak mengadap cermin? TAK SUKE tepek byk2 krim malam2?
“Seyes sis, ramai yg PM tanye kengkwn sy..bknnye nk tanye tn punye bdn..😓 kate sy ni cucuk tang sana..cucuk tang cni..pdhal dh b'thn sy dok pakai SET CHARMS ni..bile ckp xnak caye..sy ni dahla penakut jarum..tp sis CHARMS ni mmg SIMPLE hbsla..mmg sy yg pemalas thp dewa ni xyah susah nk pakai mcm2 krim..ckup SET CHARMS..jeragat pun dh xjadi b'peta kat muke sy😂"
-Liza, 33, Guru, Shah Alam-
.


.
->>Bkn 1 thn, bkn 2 thn tp 4 thn dlm psrn menjadikan CHARMS FOUNDATION mengumpul ribuan testimoni2.
KENAPA U ALLS KENA CUBE..

(+) Bukan sekadar MAKE UP, tapi turut MERAWAT
(+) Ianya Foundation PERTAMA yg diperhalusi dgn MINYAK KELAPA DARA, MINYAK ZAITUN, COLLAGEN & APPLE STEMCELL.
(+) Tahan SEHARIAN GLOWING di wajah.
(+) Senang dicuci, TIDAK MENUTUP PORI penyebab JERAWAT.
(+) Anti BAKTERIA, Anti PELUH, Anti JERAGAT
(+) Pemudar CELA,PARUT MERAH, PARUT HITAM, JERAGAT
(+) Mengelakkan SUNBUR
(+) Harga MURAH , TAHAN 7-8 bulan (testimoni >500 org) berbaloi2.
(+) AWET MUDA, Eye bag berkurang, Kulit tegang..

Kt ada BONUS nk bg sis..nak tau tak BONUS ape tu😍😍
Jom Whatsapp sis..BONUS tu mmg bez gile b'baloi2!

📞WHATSAPP "CHARMS BONUS" KE
+6012 330 9759
📞WHATSAPP "CHARMS BONUS" KE
+6012 330 9759
📞WHATSAPP "CHARMS BONUS" KE
+6012 330 9759

.
-->>Khasiat2 ni byk ni..brp regenye sis? Bkn setakat MAKE UP sj ni..sis nak tgk x kwn2 yg dah cun melecun & xmo tukar lain dah sejak pkai produk2 CHARMS..Ce sis bace nih..
.
.
“Sblm ni sy salah pakai produk sis..hbs teruk muke sy..lps sy gune FOUNDATION CHARMS je, sy perasan jerawat sy susut..lama2 hilang sis..betul la ape yg diwar2kan”
-Ezziana, 25, Putrajaya-
.
“Kulit muke sy sensitip sis..sng gatal2 kalau slh pakai produk..Alhamdulillah CHARMS ni ok sgt ngan sy..xgatal2 pun pkai..lps ni nak try Nite Cream plk sis..syukur sgt..”
-Kak Nita, 34, Sabah-
.
“Puas ht sgt pakai CHARMS, lps cuci muke, perasan parut mkin pudar..x berminyak2 pun..selalu kalau peluh mesti b’minyak2 muke sy..tp ni makin glowing lgsg xcapuk..memula ragu2, skrg ni mmg puas hati”
-Dila, 28, Selangor-
.



.

-->> Produk2 Charms diluluskan KKM & diperbuat oleh MUSLIM di kilang bertaraf GMP & HALAL di dlm Malaysia! Bukan repackaging/rebranding sis..tgk SET2 yg ade pun mmg lain sis..
.
.
-->>Semua KHASIAT2 ni hanya pd 1 harga sis..HANYA RM59 shj utk 20gm tp kami ada BONUS nak bg pd sis2 semua..Kami ada BONUS menarik nak share dgn sis2 semua..nak tak sis? Jom tgk BONUS ape tu..
.
.
-->>Dgn pembelian SET LENGKAP CHARMS, sis2 semua akan dpt BERUS FREE utk hasil sapuan foundation yg maveles..

BERBALOI2 sis!
JOM WHATSAPP CEPAT SIS
STOK BERUS BEST TERHAD!

📞WHATSAPP "CHARMS BONUS" KE
+6012 330 9759
📞WHATSAPP "CHARMS BONUS" KE
+6012 330 9759
📞WHATSAPP "CHARMS BONUS" KE
+6012 330 9759
.



AGEN DIPERLUKAN DGN MODAL SERENDAH RM360 SHJ!

MAKEUP SKINCARE NO 1

TANPA MERKURI! TANPA HYDROQUINONE! FOUNDATION PERTAMA SEJAK 2012 MEMBANTU MERAWAT KULIT BERMINYAK , JERAWAT & JERAGAT!
Charms adalah MAKEUP SKINCARE NO 1 di Malaysia yg mempunyai 2 fungsi iaitu MEKAP & RAWAT !
.
95% pengguna mengatakan Foundation Charms ni TAK BERMINYAK ,TAK CAPUK & TAHAN LAMA!

90% juga mengatakan foundation ni juga boleh memudarkan JERAGAT & JERAWAT.








.
Kenapa sis kena cube👇🏻
.
✔MAKE UP & RAWAT
✔MKIN BPELUH MKIN GL0WING
✔TIDAK BERCAPUK 
✔TIDAK BERMINYAK
✔️TAHAN LAMA
✔SENANG BLEND DGN KULIT
✔PERLINDUNGAN UV
✔MESRA SOLAT
✔PEMUSNAH J3RAGAT!
✔PEMUDAR PARUT & CELA!
✔MENGECUTKAN JER4WAT!
✔MENGECILKAN PORI2
✔MENCERAHKAN KULIT KUSAM





.
InsyaAllah ...
.
"Sejk pkai Charms ni, opismate dok usha2 je tny pkai produk ape.😁 Ingat CHaRMS ni untuk MEKAP je rupanya MERAWAT sekali. Skg Yana da boleh mekap cantik wpun muka kuat berpeluh. Yg plg best ,jerawat pun kecut! "
-Yana, 26
.
-->>NAK CANTIK NATURAL?
.
WHATSAPP "CHARMS" KE
+60123309759



FOUNDATI0N Charmss ni RM59 shj boleh tahan lebih 7-10 BULAN tau .
CHARMS juga ada CLEANSER , SERUM , FAHARA DAY & NIGHT CREAM, dan STARGLOW SCRUB

NEW PRODUCT ~ LIPCHARMS DR BUAH TIN ( Merawat bibir )
.
PENGEDAR / AGEN DIPERLUKAN!.
JOM BUAT DUIT 2-5K sebuln dgn CHARMS
.
WHATSAPP SEGERA!!!
WHATSAPP KE 012-330 9759

Saturday, February 04, 2017

Charms Foundation

Charms Foundation ( MAKEUP & RAWAT )

Charms adalah pelindung asas (Foundation) yg diperlukan oleh kulit kita supaya ianya terlindung dari sinar UV yang membahayakan yang sangat unik di mana ianya menggabungkan COLLAGEN dan APPLE STEMCELL di dalamnya.
Ianya juga dapat menutup cela2 agar kulit nampak lebih bersinar , glowing dan bersih.

Foundation ni juga sgt senang blend mengikut warna kulit kita. TIDAK BERCAPUK , TIDAK BERMINYAK , MAKIN GLOWING BILA BERPELUH.😱😱



Bahan-bahan Charms Foundation

 Apple Stem Cell
• Mengatasi masalah penuaan
• Mengembalikan keremajaan Kulit
• Mengatasi masalah Jeragat
• Mencerahkan Kulit
   
Kolagen
• Kolagen dapat membantu mengekalkan kecantikan.
• Untuk awet muda.

Minyak Kelapa Dara
• Minyak Kelapa Dara melembutkan dan membantu mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit.
• Memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet yang membahayakan kulit anda.

 Minyak Zaitun
• Untuk awet muda, anti penuaan dan menyerikan wajah.
• Untuk mengatasi masalah kulit muka berjerawat, parut atau melecur.


Kelebihan Charms Foundation

✅TAK BERCAPUK WPUN BERPELUH
✅Menyerlahkan lagi kulit wajah (kesan yang lebih flawless dan cerah-tidak berminyak).
✅Mencerahkan kulit dari masalah kekusaman, tona tidak sekata.
✅Memberikan perlindungan dari sinaran UV iaitu punca utama masalah jeragat
✅Menambahkan kolagen yg dapat membantu menegangkan kulit wajah.
✅Memperbaiki tisu-tisu yang rosak di bahagian yang disapukan.
✅Anti jerawat.
✅Tidak basah , tidak melekit atau berminyak.
✅Menutup cela2 di wajah agar kelihatan flawless!
✅Membantu memudar JERAGAT
✅Membantu memudar parut dan cela
✅Membantu mengecilkan pori2 besar
✅Membantu menganjalkan kulit




 CHARMS hanya basic foundation tetapi CHARMS mampu menyembunyikan any imperfection kat muka anda. Jerawat, tompok hitam, dark circle pada bawah mata, kemerah-merahan dan sebagainya. The best part in CHARMS ialah semestinya COLLAGEN & APPLE STEMCEL!! Lets try!!

Harga RM59 shj ( tahan sehingga 7- 10 bulan )
JIMAT DAN BERBALOI!

Whatsapp ' CHARMS ' ke +60123309759



APA ITU JERAGAT?

Jeragat adalah salah satu punca masalah kulit yang seringkali menghantui ramai wanita selain dari kulit berjerawat.
Jeragat di muka atau Melasma adalah gejala abnormal tompokan atau bintik-bintik berwarna coklat keperangan, kekuningan atau biru-kelabu yang terdapat pada permukaan kulit. Jeragat biasanya berlaku pada bahagian antara kawasan hidung dan dagu, pipi dan hidung dan antara rahang bawag hingga dagu.
Struktur jeragat berkait rapat dengan proses pigmentasi. Pigmentasi kulit disebabkan oleh pengeluaran melanin secara berlebihan- hiperpigmentasi; oleh melanocytes (sel pigmen) untuk tindakbalas keratinocytes (epidermal melanosis-lapisan luar kulit) atau terkumpul di bahagian dermis (dermal melanosis- lapisan tengah kulit)
Punca Terjadinya Jeragat
Penyebab utamanya masih belum dapat dipastikan sehingga kini, namun pakar kulit berpendapat bahawa kehadiran jeragat ini disebabkan oleh beberapa faktor seperti:
* Sinaran matahari - Ultraviolet (UV) daripada matahari boleh merangsang tahap melanoctes. Malah, jeragat yang pudar boleh kembali dengan hanya sedikit pendedahan pada matahari.
* Perubahan hormon- Wanita hamil sering mendapat jeragat. Apabila jeragat muncul dikalangan wanita hamil, ia dipanggil chloasma atau topeng kehamilan. Pil kawalan kelahiran dan ubat hormon juga boleh menyebabkan jeragat di muka.
* Kosmetik - Produk penjagaan kulit dan alat make-up yang mengandungi bahan kimia berbahaya boleh merangsang kulit dan memburukkan lagi jeragat di muka. Selain itu, penggunaan barangan make-up yang tidak berkualiti dan bermutu rendah juga dikatakan menyumbang kepada masalah jeragat.
* Keturunan - Akibat daripada genetik.

Bagaimana Merawat Jeragat
1. Biasakan diri menggunakan krim SPF sebelum keluar rumah untuk lindungi kulit dari sinar uv.
2. Gunakan produk dan alatan make-up yang bermutu, natural dan lakukan urutan muka yang boleh melancarkan peredaran darah.
3. Elakkan penggunaan skincare yang mengandungi hidrokinon, merkuri . jangan mengunakan produk pengelupasan dan pemutihan kulit muka kerana ianya akan menghakiskan kulit dan menyebabkan kulit makin menipis dan jadi lebih sensitif.
4. Kecantikan bermula dari dalam, amalkan pemakanan sihat, tinggi antioksidan dan memenuhi diet makanan yang baik seperti viamin, mineral dan protein. Elak makanan berminyak, kolesterol tinggi dan garam berlebihan.
5. Amalkan minum air masak secukupnya dalam sehari. Air masak dan bukannya air manis seperti coke, pepsi dan lain-lain.
Supplemen dan Skincare Yang Membantu Atasi Jeragat
Anda pasti tidak suka sekiranya masalah jeragat ini sentiasa berulang-ulang kan. Jadi untuk mengatasi agar ia tidak berulang kembali, saya sarankan agar anda mencuba sendiri set jeragat Charms untuk menyelesaikan masalah kulit anda supaya tidak menjadi semakin teruk.

* Foundation Charms SPF 15 - untuk lindungi kulit dari sinar uv waktu siang hari. Menutup cela parut. Merawat masalah kulit spt JERAGAT, JERAWAT & kulit kusam. Mengurangkan minyak pd kulit. Tidak bercapuk & tidak melekit.
* Serum Kaisya Vit C - untuk kurangkan dan memudarkan tanda jeragat & parut . Melembapkan & mencerahkan kulit. Meberi vitamin pada kulit. Meyekatakan tona kulit kusam. Kulit lebih glowing dan berseri. Cepat mnyerap & tidak berminyak. Tegang , anti penuaan.
* Cleanser with makeup remover : Salah satu punca jeragat adlh bgn makeup pd kulit tdk dicuci dgn bersih. Dgn Charms cleanser, kulit akan bersih 2x dr pencuci biasa krna mempunyai kandungan makeup remover. Cleanser charms juga mengandungi collagen yg membuat kulit lebih anjal. Dapat mengecutkan Jerawat.
* Starglow Scrub : terkenal sebagai laser scrub yg dpt membuang sel kulit mati spya kulit dpt menyerap dgn baik khasiat dr skincare & juga membantu pertumbuhan sel kulit yg baru. Kulit lebih fresh dan sihat. Juga dpt membuang blackhead & whitehead. Memudarkan parut & jerawat halus. Merawat mslh sunburn.
* Hydra Day cream Fahara : mempunyai SPF20 unt melindungi kulit dr bahaya sinaran UV. Melembapkan kulit. Memudarkan jeragat tebal. Mengecutkan jerawat. Kulit lebih anjal. Tona kulit kebih sekata dan cerah.
* Night Spa Treatment Cream Fahara : Krim treatment khas unt perawatan mlm ketika tidur. Mengandungi wild yam unt membasmi & memudarkan jeragat tebal. Juga cepat mngecutkan jerawat. Merawat sunburn pd kulit. Kulit lebih lembut.


Jangan biarkan masalah kulit anda semakin bertambah teruk sehingga boleh menyebabkan anda merasa rendah diri dan hilang keyakinan untuk berdepan dengan orang lain.

Untuk lebih info boleh

Whatsapp "CHARMS" ke +60123309759